Societat 09/11/2021

Dos dels passatgers que varen escapar de l'avió divendres han fugit de Mallorca a Barcelona

En total, encara hi ha 12 persones en crida i cerca de les 24 que van protagonitzar els fets

ARA Balears
2 min
Dos dels 12 joves que han passat aquest dilluns a disposició judicial.

PalmaDos dels 12 passatgers que varen fugir de l'avió divendres a l'aeroport de Palma han aconseguit sortir de l'illa per arribar a Barcelona en ferri, segons han informat fonts properes al cas a l'ARA Balears. Això hauria estat possible perquè encara no està disponible el llistat complet dels passatgers fugats, amb els seus noms, número de passaport i data de naixement.

De les 24 persones que varen intentar escapar divendres durant les maniobres d'evacuació de l'avió –provocades per una suposada emergència mèdica–, 12 varen ser detingudes i ja han entrat a la presó i 12 encara estan desaparegudes. A hores d'ara estan en crida i cerca i es podrien enfrontar als mateixos delictes que els que ja han passat a disposició judicial, als quals la Fiscalia de Balears acusa d'un delicte de sedició.

També s'ha pogut saber que l'avió, que volava des del Marroc fins a Turquia, va tornar a Casablanca –lloc d'origen–, en lloc de completar el trajecte. Ara, per mitjà de la comprovació dels llistats de passatgers, s'ha pogut saber quantes persones encara estan fugades. Pel que fa als detinguts, el jutjat va apreciar ahir inicialment dos delictes diferents de sedició: per una banda, el delicte de sedició previst en el Codi Penal referent a l'alteració de l'ordre públic i, per altra banda, el delicte de sedició que recull la Llei de navegació aèria.

A hores d'ara, la investigació apunta que la fugida dels passatgers de l'avió a l'aeroport de Palma va ser orquestrada a través d'un grup de Facebook. Alguns dels detinguts estaven en aquest grup, on es va fer una publicació relacionada amb el que havia ocorregut. Segons les primeres informacions, alguns dels arrestats varen gestar la fugida a través d'aquesta xarxa social, on varen determinar com entrar a Espanya a través del seu espai aeri. El resultat d'això va arribar divendres, quan Aena va haver de tancar l'aeroport de Palma durant prop de tres hores.

stats