Societat 09/11/2021

El Govern diu que l'incident de Son Sant Joan podria haver passat a qualsevol altre aeroport

El PP ha demanat al ple del Parlament revisar el protocol d'actuació, i l'Executiu ha respost que no cerquin "treure rèdit polític" perquè ja s'ha fet

1 min
Dos dels passatgers que han passat aquest dilluns a disposició judicial.

PalmaLa fugida de passatgers d'un avió que divendres va aterrar a Son Sant Joan per una emergència mèdica simulada podria haver passat a qualsevol altre aeroport medicalitzat, segons ha dit al ple del Parlament d'aquest dimarts la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern, Mercedes Garrido.

La consellera ha recordat que Son Sant Joan és un aeroport internacional medicalitzat, i que el protocol per atendre emergències mèdiques és el mateix que s'aplica a la resta d'aeròdroms que ostenten aquesta categoria. La diputada del PP Marga Durán ha reclamat revisar aquest protocol d'actuació, i Garrido ha respost que no cerquin "treure rèdit polític" perquè ja s'ha fet.

"Aprofitau qualsevol circumstància per dir que vosaltres ho faríeu bé. Aquí s'ha demostrat que arribau tard. No sabem si estam davant d'un nou paradigma, però per aquest motiu s'ha demanat revisar protocol", ha explicat la consellera. Garrido ha reiterat que el mateix Consell de Ministres va anunciar dilluns que es faria amb l'objectiu que no torni a passar.

Cal recordar que el jutjat d'Instrucció número 6 de Palma va ordenar dilluns l'empresonament provisional sense fiança dels 12 detinguts amb relació a l'incident de l'aeroport. La jutge els ha imputat, inicialment, dos delictes diferents de sedició, desordre públic i afavoriment de la immigració irregular, segons va informar Europa Press.

stats