Societat 25/07/2020

Investiguen la cap de l'Advocacia de l'Estat a les Balears per l'operació contra l'Autoritat Portuària

Dolores Ripoll també és assessora jurídica de l'entitat, esquitxada per un presumpte cas de corrupció que n'afecta la directiva

Ara Balears
1 min
Agents de la Guàrdia Civil aquest matí a l'APB

PalmaLa cap de l'Advocacia de l'Estat a les Illes i assessora jurídica de l'Autoritat Portuària a les Balears (ATB), Dolores Ripoll, també ha estat imputada pel presumpte cas de corrupció que afecta la directiva de l'ens estatal, segons han informat l'Última Hora i Diario de Mallorca. Els escorcolls han finalitzat aquest dissabte i la investigació està sota secret de sumari, segons han assegurat fonts de la Guàrdia Civil a l'ARA Balears.

Aquest dissabte els cinc directius de l'Autoritat Portuària detinguts per presumpta corrupció, inclòs el president, Joan Gual de Torrella, han quedat en llibertat amb càrrecs. A més de Gual de Torrella, han quedat en llibertat el vicepresident de l'APB, Miguel Puigserver (president de l'Associació Patronal d'Empresaris d'Activitats Marítimes de les Illes Balears, APEAM); el director de l'APB, Juan Carlos Plaza; el cap de l'Àrea d'Explotació i Serveis Portuaris, Fernando Berenguer; i el cap de departament d'Explotació Portuària, Armando Parada.

Tots ells varen ser detinguts aquest dijous arran de la investigació, declarada secreta, del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma i de la Fiscalia Anticorrupció. La Guàrdia Civil va escorcollar les seus de l'ATB de Palma, Eivissa i Maó.

stats