Societat 12/06/2015

Una investigació de 'The Guardian' posa en entredit la seguretat d'Uber al Regne Unit

L'aplicació de taxistes amateurs va donar per bona l'assegurança falsa d'un conductor, segons el diari britànic

Ara
1 min
Les reformes posaran èmfasi a fer possible que els particulars puguin operar, i no tant a legalitzar aplis com Uber.

BarcelonaL'aplicació de taxistes amateurs Uber està revisant els seus sistemes al Regne Unit després que una investigació del diari anglès 'The Guardian' hagi aixecat sospites sobre la fiabilitat del seu procés per validar documents. La publicació ha demostrat que un conductor va poder recollir un client tot i aportar una assegurança del vehicle falsa.

Alguns taxistes amateurs han denunciat que la vulnerabilitat de la tecnologia d'Uber podria posar en risc la seguretat dels usuaris, i l'organisme local Transport for London ja ha obert una investigació sobre el tema. 'The Guardian' ha aconseguit aquesta informació a través d'una font que volia demostrar com alguns conductors aprofiten els forats del sistema per reduir els costos a l'hora de fer servir l'aplicació.

Concretament, l'informador, que també és conductor d'Uber, va pujar al servidor una pòlissa d'assegurança falsa amb el logo d'una companyia inventada, i l'aplicació va aprovar la seva sol·licitud. Davant aquestes acusacions, la directora regional d'Uber al Regne Unit, Jo Bertram, ha dit que aquesta infracció és una "situació extraordinària" i ha negat que hi hagi problemes amb el "robust" sistema de validacions de la companyia amb seu a San Francisco.

stats