Interior admet que “tot indica” que el foam va fer perdre l’ull a una manifestant

El conseller Sàmper explica que falta la pericial mèdica, però que “s’estaven llançant” projectils

Ara
2 min
Manifestants ajuden a la dona ferida per la bala de foam

BarcelonaEl departament d’Interior admet per primer cop que “tot indica” que el foam va fer perdre un ull a una noia de 19 anys en la primera protesta a Barcelona per l’empresonament de Pablo Hasél. Aquesta és la tesi que havia defensat Irídia, però fins ara la versió oficial s’havia limitat a dir que s’investigava la causa. El conseller Miquel Sàmper ha explicat aquest dilluns que l’informe està “pràcticament tancat” a falta de la pericial mèdica. Segons l’informe policial, quan la noia va rebre l’impacte a l’ull “s’estaven llançant” projectils de foam per part dels Mossos d’Esquadra. En una entrevista a Ràdio 4 i La 2, Sàmper ha avançat que si es confirma la tesi de la bala de foam, s’activarà el protocol de la Generalitat per indemnitzar la noia.

Fins ara el portaveu dels Mossos, el comissari Joan Carles Molinero, havia anunciat que la policia havia lliurat un primer informe al director del cos sobre aquesta primera protesta, que va tenir lloc el dimarts 16 de febrer a la Via Augusta de Barcelona, perquè es fes arribar a la Divisió d’Afers Interns (DAI). Molinero, però, no va donar detalls del contingut de l’informe i va afegir que es remetria al jutjat que ha obert una investigació amb l’informe mèdic de la pèrdua de l’ull de la noia. L’informe de l’Hospital Clínic apunta que la ferida és deguda a un escenari de desordres públics, sense concretar més la causa.

Pel que fa a la mobilització de dissabte, en què es va cremar una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Sàmper ha informat que s’han detingut 14 persones pels aldarulls i una està “directament relacionada” amb l’acció contra el vehicle policial. Es tracta d’una dona italiana a qui se li atribueix la responsabilitat de ruixar la furgoneta amb líquid inflamable.

Escorcolls al Maresme

De fet, els Mossos estan fent escorcolls aquest matí a dues naus de Mataró i Canet de Mar, al Maresme, on viurien persones relacionades amb els disturbis dels últims dies. El dispositiu l’ha autoritzat un jutjat de Barcelona. La de Mataró és una nau que porta anys ocupada i que és conflictiva des de fa temps, i la de Canet és una antiga fàbrica.

stats