Societat 28/01/2020

Els danys en infraestuctures causats per la borrasca Glòria a les Balears superen els 16 milions d'euros

El ministre espanyol d'Interior, Grande-Marlaska, ha assegurat que cal afegir-hi la resta dels desperfectes ocasionats

Kike Oñate
1 min
Glòria, el preludi “devastador” 
 De com serà la costa en 80 anys

SóllerEls danys en infraestructures públiques causats per la borrasca Glòria a les Balears superen els 16 milions d'euros, segons les primeres valoracions i encara caldria afegir-hi la resta dels desperfectes ocasionats, segons ha explicat el ministre espanyol d'Interior, Grande-Marlaska, durant una visita al port de Sóller. A l'Estat, la xifra és de 71 milions. El ministre ha dit que "cal que tots els plans estratègics contemplin la cultura de la prevenció" per preveure nous escenaris com els que va deixar el temporal. En les pròximes setmanes s'anunciarà quina serà la inversió necessària per revertir tots els danys produïts al conjunt de l'Estat.

Grande-Marlaska ha comentat que a partir de la setmana vinent es començaran a gestionar les ajudes per a tots els damnificats pel temporal. Sobre els dos desapareguts a les Balears, el ministre ha dit que s'estan fent servir tots els mitjans "necessaris" i "precisos" per localitzar aquestes persones durant tot el temps que considerin oportú els tècnics de l'operació, com ha explicat. El ministre ha mostrat "absoluta" solidaritat amb totes les famílies dels desapareguts i morts per la borrasca. També ha agraït als cossos policials implicats i els Bombers de Mallorca la feina que estan fent.

Juntament amb el delegat del govern espanyol a les Balears, Ramon Morey, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, Grande-Marlaska ha visitat la base naval de Sóller per conèixer en persona com s'està desenvolupant l'operatiu de recerca per trobar David Cabrera, el barranquista desaparegut a Mallorca el 20 de gener durant la borrasca.

stats