Societat 28/09/2020

Incendi a una nau de busos d'Andratx

Una vintena de persones han necessitat assistència mèdica per inhalació de fum

Clàudia Darder
1 min
Incendi a una nau de busos d'Andratx

PalmaCrema la nau d'Autocares Pujol d'Andratx, situada al carrer d'Antoni Mulet. S'han incendiat dos busos que hi havia aparcats a la nau, i la intensitat del foc, que s'ha estès ràpidament a l'interior de l'edifici, ha provocat que alguns dels altres vehicles (autobusos i cotxes) que hi havia estacionats es veiessin afectats per les flames. L'incendi, que ja està controlat, s'ha declarat cap a les 11 h. Des de fora de l'hangar se sentien explosions, que tal com expliquen els bombers podrien haver estat produïes per l'afectació del foc a pneumàtics o airbags. A més, l'incendi també ha afectat el sostre d'uralita, que s'ha enfonsat, les bigues i les parets, però els professionals no creuen que hi hagi risc d'esfondrament.

Segons informa l'agència Efe, una vintena de persones s'han vist afectades per la inhalació de fum, entre les quals hi ha treballadors de l'empresa i personal que ha intervingut per tal de combatre el foc. Algunes han hagut de ser assistides al mateix lloc, mentre que a altres les han traslladat a un centre de salut perquè necessitaven atenció sanitària.

Tres camions dels Bombers de Mallorca s'han desplaçat de seguida cap a la zona afectada, que, tot i trobar-se als afores del poble, està molt a prop de l'Ajuntament del municipi. El foc ha provocat que es veiés una gran columna de fum negre damunt el poble. Cap a la nau d'Autocares Pujol també s'hi han desplaçat efectius del Parc de Bombers de Calvià i de Llucmajor. De moment, es desconeixen les causes de l'incendi.

L'arquitecte municipal ha visitat l'espai afectat per valorar-ne els danys i saber si hi ha perill d'esfondrament.

stats