Succés
Societat 23/04/2024

Un incendi crema un magatzem de productes químics de Petra

El foc ha obligat a desallotjar dos habitatges de la zona

J.Socies / J.M.Sastre
1 min
Els bombers actuant a l'incendi

PetraGran ensurt anit al Pla de Mallorca. Una empresa de poliuretà ubicada al centre de la localitat de Petra, ben a prop de l'església de Sant Pere, a la cantonada del carrer Ample amb Gerreries, ha quedat arrasada per l'incendi que s'ha originat a l'interior. Les dimensions de les flames han obligat a desallotjar dos habitatges confrontants amb l'empresa afectada pel foc.

Eren prop de les quatre de la matinada quan els residents de la zona s'han alarmat per petites explosions que suposadament eren causades pels bidons de poliuretà, una resina sintètica amb la qual s'impermeabilitzen edificis i aïllen electrodomèstics.

L'incendi que ha cremat un magatzem de Petra

Quatre dotacions dels Bombers de Mallorca dels parcs de Felanitx, Manacor i Llucmajor i la Guàrdia Civil s'han hagut de desplaçar al lloc dels fets. També hi ha fet presència el batle de Petra, Salvador Femenies.

Tot i ser un material aïllant, el poliuretà és un material altament inflamable i combustible. De fet, segons es feren ressò tots els mitjans d'àmbit estatal, fou el material que va provocar la propagació de l'incendi de l'edifici de València el mes de febrer amb les més que conegudes conseqüències.

Segons testimonis, l'incendi ha estat controlat a les 5.30 h. A banda de l'aigua dels camions, els Bombers han hagut d'utilitzar una boca d'incendis ubicada a prop de la fàbrica afectada.

Quan encara falta l'informe oficial, tot apunta que l'incendi s'hauria originat per un mal contacte d'una grua elevadora (toro) que funciona amb bateries i que es deixa carregant habitualment durant la nit.

Només s'han hagut de lamentar danys materials a l'edifici i interior de l'empresa, on també s'han cremat dos vehicles.

stats