Societat 20/12/2020

L'impactant vídeo del Govern balear per conscienciar del covid-19 acumula desenes de milers de visites

En l'audiovisual, sanitaris de Son Espases demanen als illencs que no s'ajuntin per Nadal

Ara Balears
1 min

"Val més la pena ara perdre un sopar de Nadal amb la família que perdre la vida a una Unitat de Cures Intensives", diu la metgessa de l'UCI de Son Espases Teresa Janer en el vídeo que el Govern balear ha preparat per conscienciar la ciutadania de la importància de respectar les mesures de seguretat durant les festes. I ha tingut molt d'èxit. Amb quatre dies ja acumula prop de 28.000 visualitzacions a YouTube i més de 200.000 a Twitter des de diferents comptes.

El primer que apareix a l'audiovisual, titulat Salvem vides, és la típica taula de Nadal: la millor vaixella, les flors vermelles, les espelmes del mateix color enmig. S'hi asseuen professionals sanitaris de Son Espases que treballen a primera línia en la lluita contra el covid-19, que demanen a la ciutadania responsabilitat durant les festes per salvar vides i evitar saturar el sistema sanitari. Amb aquesta escena es mesclen imatges del dia a dia dels sanitaris a les plantes per malalts covid-19.

"Nus a la gola", "excel·lent vídeo", "molta prudència", "salvem vides" han estat alguns dels comentaris amb què centenars d'usuaris han valorat i compartit el vídeo a Twitter. El vídeo es va presentar dijous a Son Espases amb alguns dels protagonistes presents, que van compartir amb els periodistes les seves vivències durant la pandèmia.

"L'única cosa que puc dir com a valoració és que estam molt contents que el Govern pugui contribuir a conscienciar de la importància de no relaxar-nos més perquè cada petita acció pot suposar salvar una vida o evitar un patiment a moltes persones, nosaltres inclosos", diu el director general de Comunicació, Álvaro Gil.

stats