Societat 30/09/2021

L'IMAS alerta de les conseqüències de publicar informació personal dels menors tutelats

El Consell demana "un plus de respecte i responsabilitat per part dels professionals"

ARA Balears
2 min
La Fiscalia es defensa ara per l’escàndol de prostitució de menors i ataca l’IMAS

PalmaL'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha publicat aquest dijous un comunicat que alerta que "la publicació d'informacions en relació amb menors amb mesura de tutela suposa una vulneració dels límits ètics i deontològics". Així ho han assenyalat arran de les informacions aparegudes recentment en mitjans de comunicació, que "difonen i donen per certa informació incompleta, obtinguda de manera parcial i/o sense tenir en compte els principis bàsics del tractament de la informació que té per subjecte col·lectius vulnerables".

Aquestes informacions, a més, "són perjudicials per als menors que tenen unes circumstàncies vitals de molta complexitat i duresa". En aquest sentit, apunten "el fet de donar detalls als mitjans de comunicació sobre la seva vida, el seu passat o la seva família dificulta el seu procés vital". I per això demanen "un plus de respecte i responsabilitat per part dels professionals que tractin aquestes informacions amb presència de persones de col·lectius especialment vulnerables".

"És fonamental posar els infants i els adolescents al centre de la nostra atenció amb l'objectiu d'aconseguir la seva màxima protecció", afirma l'IMAS en un comunicat, que també defensa els treballadors del Consell Insular. "Lamentam que de les informacions es puguin extreure judicis de valor sobre el treball dels tècnics i professionals de l'IMAS que dediquen tot el seu esforç a acompanyar els menors tutelats en el seu procés de recuperació després d'haver sortit d'un nucli familiar no protector, i que compleixen el deure de tenir cura dels menors i que col·laboren amb la resta d'ens que participen en el sistema de protecció", subratllen.

Així, reiteren que l'IMAS aporta informació "al si del Consell Rector, ens plural amb participació de tots els grups polítics, i també es difonen dades més genèriques a la memòria anual". A més, "tots els expedients que afecten casos d'infància i adolescència són tractats amb les administracions corresponsables del seu benestar, entre les quals les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i la Fiscalia de Menors", afegeixen.

stats