Societat 01/03/2019

'Les illes de la pell blava', l'impressionant homenatge en vídeo als paisatges de les Balears

La Societat Catalana de Ciències per a la Conservació de la Biodiversitat publica un "microaudiovisual" que ha dut dos anys de feina

Ara Balears
1 min

PalmaLa Societat Catalana de Ciències per a la Conservació de la Biodiversitat (BioSciCat) ha publicat aquest divendres, en el marc del Dia de les Illes Balears, un vídeo amb impressionants imatges aèries de l'Arxipèlag i música de Maria del Mar Bonet, que hi ha col·laborat desinteressadament amb el 'Cant de la Sibil·la'. L'entitat el defineix com un "homenatge sensorial" a les Balears que vol "promoure la preservació dels ecosistemes mediterranis en tot l'àmbit ibèric i balear".

'Les illes de la pell blava' és un "microadiovisual" enregistrat en format cinematogràfic d'alta definició (4K) que ha dut dos anys de feina, segons l'entitat. El vídeo reivindica "la conservació d'un dels paisatges més icònics, irrepetibles i sensuals de la geografia mediterrània" i pretén arribar "al gran públic" a través de les xarxes i la televisió per plantejar que el paisatge on vivim ens ajuda a comprendre qui som, però la manera com el tractam, també.

BioSciCat explica en una nota de premsa que en la imatgeria col·lectiva "la mediterraneïtat és una de les expressions paisatgístiques i culturals més estètiques i seductores que han derivat de la interacció entre l'espècie humana i la natura", i que les Balears són "un dels últims paradisos" que conserven "alguns reductes estètics" d'aquesta mediterraneïtat. Segons l'entitat, però, cada vegada n'hi ha manco, d'aquests "santuaris de la sensualitat feta paisatge", i tan sols es podran preservar amb "una veritable consciència col·lectiva".

stats