Societat 10/09/2020

L’IdISBa destina 262.000 euros a projectes de recerca en salut i investigadors clínics

Els programes Synergia-Primus i la II convocatòria Ramon Llull tenen com a objectiu facilitar la recerca científica

Ara Balears
1 min
Investigadors de l'Idibell, l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge.

PalmaL'IdISBa aposta per reforçar la innovació sanitària durant la crisi del coronavirus. Segons ha explicat el Govern balear a través d'un comunicat, aquest dijous s'han presentat la IV convocatòria de projectes intramurals Synergia-Primus 2020 i la II convocatòria Ramon Llull, amb l'objectiu de concedir ajuts per a la intensificació de l'activitat investigadora del personal sanitari amb activitat assistencial i facilitar la recerca científica en aquest àmbit.

El programa Synergia-Primus, amb un pressupost de 190.000 euros, té com a objectiu l'execució de projectes d'investigació en salut de qualitat contrastada que es duguin a terme en el marc d'una cooperació entre dos grups d'investigació o més de l'institut.

Per altra banda, la II convocatòria Ramon Llull permetrà que els professionals seleccionats puguin compaginar més bé la seva tasca assistencial amb la investigadora, per la qual cosa se'ls alliberarà, parcialment, de la seva activitat clínica assistencial perquè puguin dedicar aquest temps a activitats de recerca. El programa s'adreça als professionals sanitaris dels centres dependents del Servei de Salut de les Illes Balears o de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. La convocatòria es presenta en tres modalitats amb un total de 72.000 euros.

stats