Successos
Societat 10/12/2023

El presumpte assassí del xef mallorquí i la seva dona va utilitzar el seu restaurant com a magatzem d'armes i drogues

El mòbil del doble crim seria una venjança per la venda d'uns terrenys i el rebuig posterior del xef a concloure l'operació

ARA Balears
2 min
La parella, en una imatge difosa per mitjans locals.

PalmaLa Policia Civil del Brasil ja ha identificat el presumpte assassí del xef mallorquí, David Peregrina Capó (53 anys), i la seva dona, Érica da Silva Santos (38 anys). El sospitós és Eliandro Lourenço Menezes, de 46 anys, que segons la informació del cos armat seria un líder del narcotràfic a la regió de Bahia, on hauria posat fi , a trets, a la vida de la parella, al municipi de Porto Seguro. Es coneixien d'abans i el presumpte assassí hauria tornat anys després per cobrar-se venjança. El xef havia cancel·lat un acord previ per la venda d'uns terrenys, i ho va fer en saber que el sospitós havia estat utilitzant la seva propietat per emmagatzemar drogues i armes.

Segons ha informat en roda de premsa la policia brasilera i ha avançat aquí Diario de Mallorca, el mòbil de l'assassinat seria precisament una venjança per la venda d'uns terrenys i el rebuig posterior del xef a concloure l'operació. Tot apunta que Peregrina hauria promès al sospitós la cessió d'uns terrenys a l'illa de Pau do Macaco, on vivia amb la seva dona.

Recentment, el fill de Lourenço va ser detingut per tràfic de drogues i va confessar que el seu pare li havia parlat de l'assassinat de Peregrina i Da Silva.

D'altra banda, la policia del Brasil descarta que aquest doble assassinat estigui relacionat amb les condemnes que pesen sobre el xef. Els responsables de la investigació del doble homicidi manifesten que la parella tenia un acord amb Lourenço Menezes, pel qual li lliurarien part dels terrenys del restaurant com a pagament per haver-ne tingut cura quan el xef mallorquí va haver d'absentar-se i viatjar a Mallorca per declarar davant la justícia. Tot i això, el sospitós pel doble homicidi hauria utilitzat el lloc per traficar amb drogues i emmagatzemar armes per a un grup criminal, cosa que hauria suposat el desacord entre les parts.

Tal com recull el diari O Globo, Lourenço ja havia estat detingut anteriorment per un robatori a un banc el 2015. Va ser el 2017 que hi va haver un altre operatiu de la Policia Federal i es va trobar que Lourenço i familiars seus aprofitaven la discreció de l'illa per emmagatzemar de manera clandestina armes i drogues. Anys més tard, després que el restaurant de Peregrina comencés a obtenir notorietat, el sospitós va tornar a cobrar l'acord frustrat i va posar fi, presumptament, a la vida del xef i de la seva dona.

Ferides de bala

L'assasinat va ser divendres 24 de novembre, tal com va informar el diari brasiler G1, quan van trobar la parella morta, amb ferides de bala, al seu restaurant. D'acord amb les primeres informacions, els cossos estaven a la vorera del riu on s'ubicava el seu establiment, situat a Porto Seguro, a l'extrem sud de l'estat.

Porto Seguro és una zona especialment turística, situada al voltant del riu Buranhém, on se situa l'illa fluvial Pau do Macaco. Amb el seu restaurant, també adreçat al turisme, solien participar en festivals gastronòmics. El més recent va ser el Festival Esquina do Mundo, que es va fer entre l'1 de novembre i el 18, també a Porto Seguro.

stats