Successos

El xef mallorquí assassinat al Brasil va fugir a Sud-amèrica per evitar una condemna per estafa

Segons ha informat la policia brasilera, els cossos s'han trobat amb ferides de bala a la vorera d'un riu

ARA Balears
2 min
La parella, en una imatge difosa per mitjans locals.

PalmaEl xef mallorquí David Pegrina Capó, de 53 anys, i la seva dona, la brasilera Érica da Silva Santos, de 38 anys, han estat assassinats al Brasil, segons van avançar mitjans del país llatinoamericà i ha recollit el diari Última Hora. L'home va partir a Sud-amèrica el 2012 per fugir de la justícia espanyola, després de ser condemnat per una estafa immobiliària a Mallorca, han informat mitjans locals.

Tal com va informar Diario de Mallorca, Peregrina era director d'una sucursal bancària a l'illa i durant els anys 2003 i 2004 va dirigir una trama que va estafar prop de dos milions d'euros amb la concessió de falses hipoteques. Després de fugar-se, l'Audiència de Palma va dictar dues ordres de detenció, tot i que ja havien prescrit. L'home havia estat condemnat, fa ara més de deu anys, a una primera pena de tres anys i nou mesos de presó per un delicte d'estafa, i a una segona de dos anys i set mesos per apropiació indeguda i falsedat documental.

L'assasinat va ser divendres 24 de novembre, tal com va informar el diari brasiler G1, quan van trobar la parella morta, amb ferides de bala, al seu restaurant. D'acord amb les primeres informacions, els cossos es van trobar a la vorera d'un riu, on s'ubicava el seu establiment, situat a Porto Seguro, a l'extrem sud de l'Estat.

Es tracta d'una zona especialment turística, situada al voltant del riu Buranhém, a la regió de l'illa Pau do Macaco. Amb el seu restaurant, també adreçat al turisme, solien participar en festivals gastronòmics. El més recent va ser el Festival Esquina do Mundo, que es va fer entre l'1 i el 18 de novembre, també a Porto Seguro.

Els cadàvers ja han estat enterrats a Itagirim

Ara com ara, la caserna de Porto Seguro investiga els fets, amb entrevistes a possibles testimonis, per determinar les circumstàncies, l'autoria i la motivació del delicte. Després de conèixer els fets, tant la Cambra de Gerents de Botigues de Porto Seguro com l'Associació Brasilera de Bars i Restaurants han publicat comunicats de condol adreçats a les famílies de les víctimes.

També, segons informa G1, l'endemà de trobar els cadàvers –aquest dissabte 25 de novembre– es va fer la vetlla dels cossos a l'Ajuntament d'Itagirim, i després van ser enterrats al cementeri de la ciutat. Amb motiu dels fets, un amic de la víctima va assenyalar que era una parella que vivia "una vida senzilla". La mare de la dona, per la seva banda, espera que qui hagi comès el crim "pagui".

stats