Societat 17/11/2022

Els hotelers de la Platja de Palma reclamen a les administracions la cobertura de les necessitats bàsiques de la zona

L'Associació ha presentat el balanç de la temporada turística d'enguany

ARA Balears
2 min
Hotels de la Platja de Palma

PalmaL'Associació Hotelers Platja de Palma reclama a les administracions la cobertura de les necessitats bàsiques de la zona amb relació als tres eixos fonamentals, que són la seguretat, la neteja i les infraestructures. L'entitat ha reiterat aquesta petició aquest dijous quan ha presentat el balanç de la temporada turística d'enguany. La presidenta de l'entitat, Isabel Vidal, ha explicat que l'ocupació mitjana de la zona és bastant similar a la del 2019, i que les xifres es troben entre el 74% i el 87%.

Pel que fa a les nacionalitats dels visitants, Vidal ha assenyalat que, un any més, el mercat alemany és el majoritari, ja quje representa prop del 62%. D'altra banda, s'han analitzat les xifres referents al tancament de la planta hotelera, i avui prop del 30% de la planta està operativa. Aquesta temporada seran 17 els establiments que no tancaran les portes en tot l'any, la qual cosa representa un 15% dels establiments vinculats a l'Associació.

Vidal ha detallat que el gruix de tancaments es concentra en el mes d'octubre i que pràcticament la totalitat de les obertures es concentrarà entre els mesos de febrer i abril.

Seguretat a la zona

En relació amb una de les peticions de l'entitat, els hotelers manifesten la necessitat de concreció pel que fa a la planificació i al reforç policial, i que la presència dels cossos de seguretat augmenti a la nit, així com disposar de servei de denúncies presencials i intèrprets, i que s'apliquin i es compleixin les lleis i normatives vigents.

Respecte de l'àrea d'infraestructures, l'informe de deficiències d'enguany recull les mateixes que el 2021, un total de 5.676. En aquest sentit, els hotelers reclamen una major inversió pública per solucionar aquests problemes i donar resposta a projectes com la il·luminació de primera línia o l'adequació del Torrent dels Jueus.

stats