Societat 24/05/2023

Els hotelers exigeixen infraestructures que "estiguin a l'altura" per als turistes

La FEHM reclama que l'Administració sigui més "proactiva" per impulsar la transformació turística

ARA Balears
2 min
Hotels de la Platja de Palma.

PalmaProfessionals i directius del sector hoteler de Mallorca han reclamat aquest dimecres més col·laboració publicoprivada que proporcioni infraestructures que "estiguin a l'altura" per als turistes. Aquesta reivindicació s'ha fet durant un debat que ha organitzat el Grup Via aquest dimecres, segons ha informat Europa Press, durant el qual els empresaris han subratllat la necessitat de desestacionalitzar l'illa. Els professionals han lamentat que, malgrat que el sector turístic "lidera, en moltes ocasions, la innovació i la sostenibilitat", és "imprescindible" que els serveis públics es dissenyin tenint en compte l'any sencer.

D'altra banda, la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) ha reclamat que l'Administració sigui més "proactiva" per impulsar la transformació turística i la sostenibilitat, perquè, malgrat l'esforç dels empresaris, "la destinació no avança a la mateixa velocitat". Segons la FEHM, s'ha fet "un procés de transformació hotelera" amb mesures de digitalització i sostenibilitat, encara que no es veu que la destinació dugui el mateix ritme. Així ho ha manifestat la vicepresidenta executiva de la FEHM, María José Aguiló, durant el debat.

En aquesta línia, ha recordat que el PIB i les empreses no s'han recuperat encara de dos anys de pandèmia, i ha remarcat que per això és important allargar la temporada i ser "proactius" amb l'experiència del visitant. Aguiló ha remarcat el treball del sector hoteler per allargar la temporada, ha recordat que el percentatge d'obertures va ser del 88% durant l'abril, i ha reclamat més oferta d'oci i serveis públics, és a dir, "eficàcia de l'Administració pública en aquests serveis".

Bones previsions per a la temporada

Quant a les previsions per a l'estiu, la FEHM ha assenyalat que serà una bona temporada. "Funcionarà de manera molt positiva en general a Mallorca. També cal tenir en compte que tenim una tendència de reserves en el darrer moment, motiu pel qual s'ha d'estar molt atents i donar missatges positius", ha apuntat Aguiló.

stats