Usos lingüístics
Societat 23/05/2023

Cap de les grans cadenes hoteleres de les Balears incorpora el català al web

Plataforma per la Llengua es posarà en contacte amb cada un d'ells perquè incorporin la llengua pròpia

2 min
L'hotel Iberostar Cala Millor va obrir el passat 1 de maig. / IBEROSTAR

PalmaCap de les grans cadenes hoteleres de les Illes Balears inclou el català a la web. Segons un informe elaborat per Plataforma per la Llengua, Barceló Hotel Group hi inclou 11 llengües diferents; RIU Hotels & Resorts, 9; Palladium Hotel Group n'hi incorpora 7, igual que Iberostar Hotels and Resorts, i Meliá Hotels Internacional disposa d'un total de 18 llengües a la seva pàgina web, però cap d'elles no és el català. Grupo Piñero només té el web en castellà i en anglès.

L'entitat de defensa del català ha denunciat que la majoria de grans companyies hoteleres amb seu social al domini lingüístic (Illes Balears, Catalunya i el País Valencià) no tenen la pàgina web en català. El repàs s'ha fet seguint el rànquing mundial dels grups hotelers més grans per nombre d'habitacions, en el qual apareix en la 19a posició el Meliá Hotels International; en la 29a, Barceló Hotel Group; en la 32a, Riu Hotels and Resorts; en la 47a, Iberostar Hotels and Resorts; en la 67a, l'Eurostars Hotel Company; en la 87a, H10 Hotels; en la 101a, Palladium Hotel Group; en la 103a, Grupo Piñero; en la 111a, Catalonia Hotels & Resorts i, per acabar, en la 143a, Princess Hotels and Resorts.

D'aquest llistat de deu hotels, només dos incorporen el català al web: H10 Hotels i Catalonia Hotels & Resorts, ubicats a Catalunya. Pel que fa a la resta, tot i que la majoria tenen webs multilingües amb un mínim de set llengües, el català no hi té cap presència.

Amb tot, Plataforma per la Llengua ha informat que es posarà en contacte amb aquestes companyies per demanar-los que incorporin la llengua catalana com més aviat millor. L'entitat ha recordat que a les Illes Balears ha aconseguit èxits en l'àmbit turístic, com ara que el Govern promocioni el turisme en català a través de les xarxes. Ara, també ho farà amb els grups hotelers esmentats.

stats