Societat 05/02/2022

L'Hotel Artmadams comença una batalla judicial contra l'Ajuntament de Palma per no treure el mural de la façana

L'empresa recorre davant la jurisdicció contenciosa administrativa per evitar la destrucció del mural fet per l'artista José Luis Mesas

ARA Balears
1 min
El mural de l'hotel Artmadams.

PalmaLa propietat de l'Hotel Artmadams ha interposat un recurs al Tribunal Contenció Administratiu per tombar l'ordre de l'Ajuntament de Palma de retirar el mural de la façana de l'edifici del carrer Marquès de la Sènia.

Segons expliquen des de l'establiment, s'ha sol·licitat la suspensió de la decisió presa pel Consell de Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament al jutjat. El fonament recau que quan es va presentar la petició del recurs de reposició, l'Ajuntament de Palma no va respondre la sol·licitud dins el termini que indica la llei. Llavors, segons el seu parer, s'hauria d'entendre que hi ha un acord en la suspensió a causa d'un "silenci administratiu".

A més, l'advocat de l'Hotel Artmadams argumenta que la retirada del mural comportaria la "destrucció de l'obra, cosa que la faria irrecuperable", cosa inadmissible per la propietat. De fet, consideren que es tracta d'una "obra que s'ha de definir com a única, brillant i absolutament característica de l'street art", segons explica la comissària d'art, crítica i historiadora, Pilar Ribal i Simó.

Així i tot, la propietat de l'Hotel Artmadams també ha anunciat que posarà un altre recurs al Tribunal Contenciós Administratiu contra la denegació de la legalització del mural. Entenen que la realització de murals artístics a les façanes d'edificis que no formen part del centre històric o que es trobin protegits és una activitat que no correspon a la intervenció administrativa.

stats