Societat 18/02/2021

Els hostalers de Menorca demanen retrocedir al nivell 3 per treballar en espais tancats

Consideren que el Govern podria avançar una setmana les restriccions vigents

Iván Martín
2 min
Els pocs restaurants que queden oberts a Menorca volen treballar en millors condicions.

MaóEl president de l'Associació d'Hostaleria i Restauració de Menorca, José Bosch, exigeix al Govern balear que rebaixi al nivell 3 d'alerta per poder treballar en els interiors dels establiments. Bosch considera que el descens de contagis de covid-19 a l'illa les darreres setmanes avala la mesura i demana a l'Executiu que no esperi a divendres 26 per revisar la situació epidemiològica a Menorca: "Creim que la xifra de contagis i la disminució de casos actius justifiquen retrocedir al nivell 3 i permetre així un mínim d'aforament en espais interiors", i afegeix: "S'està fent molt llarg i necessitam ingressos. A més, la majoria de locals han tancat i veim com gent que ve per feina a Menorca es desespera per no trobar un lloc per dinar".

És una sol·licitud que la mateixa patronal veuen pràcticament impossible que sigui atesa per part de l'Administració, tot i que Bosch recorda que sempre han actuat d'acord amb les directrius sanitàries imposades per les institucions: "Hi ha desesperació i volem treballar, però som pessimista, perquè el que no vol el Govern és que el pont de l'1 de març es converteixi en un desplaçament massiu de persones i afavorir de nou la propagació del virus".

D'altra banda, José Bosch assegura que en aquests moments no estan en la mateixa línia que la plataforma d'afectats per les restriccions del Govern, que valoren recórrer a la justícia per reobrir els seus negocis, principalment vinculats al sector de la restauració. En aquest sentit, Bosch se'n desmarca: "Des d'un primer moment hem treballat al costat de l'Administració, però si podem treure algun benefici allà, ens hi trobaran. Ara mateix veig molt de titular, tot i que no descartam cap escenari, però estam allunyats en l'estratègia". Finalment, ha desmentit que no s'hagin volgut reunir amb els impulsors de la plataforma: "Ningú no ens ha sol·licitat fer cap trobada".

stats