L'hospital Mateu Orfila ja ha fet gairebé 1.500 proves PCR per detectar el coronavirus

A més, s'han processat 55 tests d'anticossos de potencials contagiats

El laboratori de l'hospital Mateu Orfila de Maó ja ha fet un total de 1.428 mostres PCR i 55 tests d'anticossos de potencials contagiats de coronavirus, ha informat aquest dimarts l'Àrea de Salut de Menorca. A banda d'això, l'equip de microbiòlegs s'ha reforçat amb un especialista més, segons ha informat Efe, de manera que ara són quatre professionals els encarregats de fer les proves, que reben el suport de dos tècnics de diagnosi.

Per ara, la relació entre el nombre de proves fetes respecte de la xifra total d'habitants és superior a l'illa que a altres punts de l'Estat, ha destacat el responsable del laboratori, Lluís Carbó. "S'ha donat resposta a la demanda de processament dels tests que ens anaven arribant, s'han detectat a Menorca el focus d'infecció i s'han aïllat les persones positives i el seu entorn", ha afegit.

"No és una prova fàcil, perquè requereix una feina metòdica de moltes hores. Hi ha molta pressió, però la prioritat han estat les persones amb una pitjor situació clínica i amb major potencial de propagar el virus", indica el metge. Tot i això, recorda que la prova PCR "no és fiable al 100%", per la qual cosa aconsella esperar uns dies "des del moment en què apareixen els primers símptomes".

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF