Societat 13/07/2021

L'Hospital de Manacor alerta sobre l'increment d'ingressos i de pacients covid a l'UCI

Salut admet que la pressió està augmentat als centres hospitalaris públics de Mallorca

2 min
Hospital de Manacor

PalmaL'Hospital de Manacor ha fet públic aquest dimarts a les xarxes socials un comunicat urgent en què el centre sanitari alerta de l'increment "d'ingressos hospitalaris" i a l'UCI a causa de la pandèmia de coronavirus i anuncia que s'aplicaran mesures restrictives, com la disminució de l'activitat quirúrgica i la restricció de les visites. "A causa de la situació d'augment generalitzat de contagis per SARS-CoV-2 (covid), especialment a la nostra comarca, amb una clara repercussió en el nombre d'ingressos hospitalaris i, el que és encara més preocupant, a l'UCI, ens veiem obligats a activar una sèrie de mesures, entre les quals la disminució de l'activitat quirúrgica i la restricció de visites, deixant només un màxim d'un acompanyant per pacient ingressat", diu el comunicat, que finalitza demanant la col·laboració ciutadana.

Fonts de la Conselleria de Salut han explicat a l'ARA Balears que l'Hospital de Manacor és un centre petit i que "tot d'una que hi ha un increment anòmal de casos els afecta molt la seva capacitat". A més, admeten que Inca, Son Espases i Son Llàtzer "també estan veient augmentada la seva pressió", encara que matisen que a més del covid, hi són les "patologies pròpies de l'estiu" i l'assistència "a la població flotant", a més d'operacions quirúrgiques programades que "no han aturat". Així mateix, remarquen que aquests centres "de moment funcionen amb normalitat", encara que "amb moments puntuals de més pressió".

Cal tenir en compte que l'evolució de la pandèmia continua empitjorant a les Balears i que els ingressos hospitalaris continuen a l'alça. En les darreres 24 hores, sis pacients han estat ingressats a l'UCI –26 en total– i 11 a planta –112 ingressats–. En un dia s'han detectat 599 casos nous i la taxa de positivitat s'ha situat en el 10,53%.

stats