Societat 03/06/2019

Vuit anys de presó per matar una dona clavant-li un punxó al cor a Eivissa

L'assassí va haver d'insistir per poder confessar, però tot i això d'entrada reclamava l'absolució

Ara Balears
2 min
L'Audiència provincial de Palma. / ARA BALEARS

PalmaUn home ha acceptat aquest dilluns a l'Audiència de Palma una condemna de vuit anys de presó per haver matat una dona el març de 2017 a Eivissa, segons l'agència Efe. D'entrada el seu advocat en reclamava l'absolució, al·legant que havia clavat un punxó al cor a la dona per defensar-se'n durant una baralla i que quan tot va passar actuava sota els efectes de l'alcohol i la cocaïna. Amb tot, finalment ha acceptat la pena que reclamava la Fiscalia, que l'ha rebaixada sobre la primera petició, i que encara ha de confirmar el tribunal.

La Fiscalia primer reclamava dotze anys i mig de presó, però per rebaixar la petició de condemna ha tingut en compte que l'home havia confessat l'assassinat quan ningú sospitava d'ell i que, a més, havia lliurat a la Policia Nacional les imatges de les càmeres de seguretat que el situaven al lloc dels fets. De fet, la metge forense que havia certificat la mort de la víctima havia dit al seu moment que ho havia fet per causes naturals.

L'assassí confés ha explicat -i el fiscal ho ha donat per bo- que primer, l'1 d'abril, havia confessat el crim que havia comès a la seva esposa i al seu fillastre, i que després havia viatjat a Madrid, el 3 d'abril de 2017, per explicar-ho a un altre fill. Aquell mateix dia va anar a un jutjat de guàrdia, a confessar-ho, i allà varen prendre nota de la declaració i li varen dir que li telefonarien en com a molt quinze dies. Tot i això, va insistir en la confessió: va anar a una comissaria on un policia se'l va creure perquè va veure que el que deia encaixava amb la mort de la dona. A la vista l'home ha assegurat que cada dia de la seva vida es penedia del que havia fet.

stats