Violència masclista
Societat 27/09/2023

Un home apunyala una dona al coll a Nou Barris i s'escapa

La víctima ha estat traslladada a l'hospital en estat greu

2 min
Els fets han passat a l'escala número 12 de la plaça Virrei Amat de Barcelona.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra busquen un home de mitjana edat per haver apunyalat una dona aquest dimecres al migdia en un replà d'un edifici de la plaça Virrei Amat, al districte de Nou Barris de Barcelona. Poc després de les 14 hores, segons fonts consultades per l'ARA, alguns veïns de l'edifici número 12 d'aquesta plaça han sortit de casa alarmats pels crits d'una dona que provenien de l'escala. Era la Liz, una veïna del quart pis, que baixava per les escales de la segona planta corrents amb la cara i bona part del cos plens de sang. Uns quants veïns l'han estirat a terra, li han tret la samarreta i li han fet el torniquet fins a l'arribada dels serveis d'emergència. L'acabaven d'apunyalar al coll. Segons fonts policials, l'ambulància l'ha traslladat en estat greu i ara està estable.

L'agressor ha marxat corrents i són pocs els veïns que l'han pogut veure. La Liz, segons fonts del seu entorn, és mare de dos fills, que són a Paraguai, i vivia amb unes quantes companyes de pis. En el moment de l'apunyalament, una d'elles era a casa i explica en declaracions a l'ARA que l'agressió no ha estat a casa seva, sinó als accessos. Tot ha passat a l'escala del bloc. A aquella hora, explica, la Liz solia tornar de treballar i l'home l'hauria agredit quan entrava a l'edifici.

De moment, fonts policials encara no concreten si la víctima i l'agressor es coneixien, però diversos testimonis apunten que, quan baixava sagnant per les escales, la Liz no parava de dir que l'havia atacat un home que es deia Tomás. Els mateixos testimonis afegeixen que ha afirmat que havien quedat perquè ell l'anava a ajudar amb uns papers. Sigui com sigui, fonts de l'entorn de la víctima no coneixen cap Tomás i mai havia portat a casa un home que es digués així. Els Mossos, després que algunes veïnes hagin declarat, ja tenen constància que la víctima ha pronunciat aquest nom després de ser agredida.

Persones que la coneixen bé expliquen que la Liz és una persona que no genera problemes i que pràcticament només surt de casa per anar a treballar. Es dedica a la neteja i feia uns tres anys i mig, segons fonts del seu entorn, que vivia a Barcelona, on havia arribat procedent de Paraguai. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets i trobar l'agressor. Entre les tasques d'investigació, al marge de les declaracions dels veïns, hi ha la revisió de les càmeres de seguretat de l'entorn per veure en quina direcció ha fugit l'home.

Telèfons Violències Masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats