Amenaces
Societat 01/12/2023

Un home apareix amb un matxet i amenaçant de mort al domicili del qual tenia una ordre d'allunyament

L'agressor hauria assetjat sexualment a una de les dones que viuen a l'habitatge

ARA Balears
2 min
Un agent de la Policia Nacional

PalmaLa Policia Nacional ha detingut un home a Palma després que presumptament, hagués amenaçat de mort i acudit amb un matxet al domicili d'unes persones (entre elles una dona a la qual hauria agredit sexualment) sobre les quals tenia una ordre d'allunyament.

Els fets van ocórrer el passat dimecres a les 18.00 hores a la barriada de Foners de Palma, quan un home gat es va introduir en un edifici amb una arma blanca de grans dimensions a les mans alhora que manifestava "mataré al pare i a la filla", segons ha informat la Policia Nacional en una nota de premsa. Aquests esdeveniments van ser observats pels clients d'un bar de la zona i després d'això es van rebre diverses crides en el 091 que alertaven del succés.

Fins allà es van desplaçar diverses unitats de Seguretat Ciutadana per a comprovar el succés, alhora que va entrar una altra avís d'un menor d'edat que estava en el seu domicili i havia cridat a la seva mare per a alertar-li que hi havia un home que estava tocant a la porta i, en mirar per l'espiell, va observar a un individu que portava un matxet a la mà. Llavors va ser quan els agents van pujar les escales, amb els equips de protecció adequats, entre ells l'escut per a aquesta mena de casos i, quan es trobaven en el tercer pis, van observar al suposat autor dels fets amb l'arma a la mà, que baixava les escales i feia gestos amenaçadors cap als policies i s'encarava cap a ells.

Els agents, en veure l'actitud, ho van encastar contra la paret per a evitar que manipulés el matxet, mentre un altre agent li ho arrabassava de les mans. D'aquesta manera, l'home va ser reduït i detingut per un delicte d'amenaces amb arma blanca, trencament de mesura cautelar i atemptat agent de l'autoritat. Mentre ho emmanillaven, el presumpte autor va manifestar que li era igual acabar en la presó perquè el que volia era "matar-los". "Encara sort que heu arribat sinó us haguéssiu trobat tres cadàvers", va arribar a declarar.

Després de les gestions realitzades després de la detenció, els agents van comprovar que el presumpte autor tenia una habitació llogada en el domicili on tocava la porta i temps enrere, en un altercat de convivència, va agredir sexualment a una dona a més de voler apunyalar al pare seu pare. Per aquests fets ho van treure de la casa i pel que sembla no estava conforme. Cal afegir que tenia una ordre d'allunyament dels habitants d'aquest domicili.

stats