Successos
Societat 17/05/2023

Hanoi, la pastor belga que ajudarà la Guàrdia Civil en la recerca de persones

El cos policial incorpora la cussa, de quatre anys, per ajudar els agents a les zones amb estructures crítiques i a la mar

ARA Balears
1 min

PalmaLa Guàrdia Civil de les Illes Balears ha incorporat a la seva plantilla de cans Hanoi, una pastor belga malinois de quatre anys, especialitzada en recerca de persones desaparegudes en grans àrees, estructures crítiques –amb possibles despreniments– i a la mar. Segons ha informat el cos policial, en el futur la cussa es podrà desplaçar a zones on ocorri una catàstrofe per localitzar víctimes i marcar llocs on hi hagi persones sota els enderrocs.

Imatges de la Guàrdia Civil amb Hanoi.
Imatges de la Guàrdia Civil amb Hanoi.

Ara com ara, ja està entrenant amb el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques, el qual està reforçant l'instint de l'animal per aconseguir una resposta immediata davant successos en medis aquàtics, com pot passar en accidents propers a la costa. Així, la combinació de GEAS (Grups d'Especialistes en Activitats Subaquàtiques) i el Servei Cinològic –d'ensinistrament– intensifiquen la versatilitat de la Guàrdia Civil en maniobres conjuntes per consolidar la col·laboració, capacitats i aprofitament de recursos.

stats