Successos
Societat 28/10/2022

Un guàrdia civil mata l'exparella de 23 anys a Brussel·les

L'agressor hauria anat fins a Bèlgica per intentar reprendre la relació

ARA
1 min
Un agent de la Guàrdia Civil, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaUn membre de la Guàrdia Civil ha matat aquest divendres l'exparella de 23 anys a Brussel·les, segons informa Efe. L'agent havia anat en les últimes hores de Valladolid fins a Bèlgica, on vivia i treballava d'infermera la seva exnòvia, Teresa Rodríguez Llamazares. Segons fonts amb dades de la investigació, l'agent havia anat fins a Brussel·les per intentar reprendre la relació, però ella l'hauria rebutjat. Llavors ell l'hauria matat amb una arma blanca i després s'ha intentat suïcidar tirant-se des d'una finestra.

L'agent, un guàrdia civil en pràctiques, continua a l'UCI després de l'intent de suïcidi. Segons Europa Press, la víctima va viatjar a Valladolid fa unes setmanes per posar fi a la relació sentimental. Ella feia uns mesos que vivia a Brussel·les després de deixar la seva feina a Valladolid i trencar amb el nòvio. El sospitós, en desacord amb aquesta decisió, va agafar un vol a Brussel·les dijous passat amb l'objectiu de fer-la canviar d'opinió. Ara, el cas l'investiga la policia belga.

La víctima era filla d'un funcionari municipal de l'Ajuntament de Valladolid, Juan Rodríguez, que aquest divendres es jubilava i s'ha suspès el seu homenatge. L'Ajuntament de Valladolid ha convocat un minut de silenci i els treballadors s'han concentrat a la plaça Major per expressar la solidaritat amb la família i denunciar el nou crim masclista.

La delegada del govern espanyol a Castella i Lleó, Virginia Barcones, que precisament aquest divendres participava en unes jornades de periodisme i violència de gènere, ha traslladat el seu "sentit condol" a la família. També ha concretat que l'Interpol s'ha posat en contacte amb la Moncloa per poder parlar amb la família de la víctima.

  • El telèfon 900 900 120 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia, igual que el correu 900900120@gencat.cati, i els menors poden dirigir-se al telèfon 116 111.
stats