Societat 16/03/2022

La Guàrdia Civil desmantella a Menorca un grup criminal dedicat al tràfic de drogues

S'hi han produït onze detencions

Iván Martín
1 min
Un dels detinguts per agents de la Guàrdia Civil.

MAÓLa Guàrdia Civil ha detingut un total d'11 persones a Menorca que integraven un grup criminal dedicat al tràfic de drogues, en el marc de l'operació Margherite.

La investigació es va iniciar després de les sospites que va despertar una persona procedent de França que va arribar a Menorca, i a partir d'aquí es van obrir les indagacions fins a descobrir l'activitat d'una branca, formada per un grup de persones d'origen nigerià assentades als barris de Son Gotleu i Rafal Nou de Palma, que pretenia estendre's a l'illa.

La Guàrdia Civil va poder comprovar de l'existència i identificació dels diferents nivells de participació i organització del grup, des de les persones que transportaven la droga fins a recaptadors i distribuïdors. Posteriorment, es va identificar la resta de la xarxa local que s'encarregava de la distribució de la droga principalment a joves. El grup disposava d'un pis a Maó com a epicentre de la distribució de les substàncies estupefaents, que es venien a Maó, Alaior i a la urbanització de Son Parc (es Mercadal).

El balanç de l'operació és de 570 grams d'heroïna, 350 grams de cocaïna i 6 quilos de marihuana confiscats.

stats