Societat 16/12/2018

La Guàrdia Civil descarta que la jove desapareguda a Huelva marxés voluntàriament

Els agents treballen amb la hipòtesi d'un accident o la intervenció de terceres persones

Ara
2 min
La Guàrdia Civil busca amb diferents equips especialitzats la noia de 26 anys desapareguda a El Campillo

BarcelonaLa jove de 26 anys nascuda a Zamora i desapareguda des de dimecres a Huelva no hauria marxat de casa voluntàriament. La Guàrdia Civil ha deixat de banda aquesta hipòtesi i ara treballa sota la premissa que la noia hauria tingut algun accident o bé hauria patit la intervenció d'una tercera persona en la seva desaparició.

Els amics i familiars de Laura Luelmo li van perdre la pista dimecres, després que la noia sortís a fer esport a la localitat d'El Campillo, a Huelva. Després d'uns dies de recerca amb voluntaris, la Guàrdia Civil ha desplaçat fins al lloc dels fets membres de la unitat central operativa (UCO), els agents que es destinen als casos més complicats, i les batudes per trobar-la estan formades des de la tarda de diumenge per professionals de Protecció Civil, Guàrdia Civil i Policia Local.

Tot i que no descarten totalment altres possibilitats, fonts de la investigació asseguren que les indagacions sobre la desaparició se centren ara en una desaparició involuntària. "No hi ha sospitosos concrets", ha explicat el coronel en cap de la comandància de la Guàrdia Civil de Huelva, Ezequiel Romero, que també ha deixat clar que "moltes qüestions que s'estan comentant per xarxes socials són falses".

L'últim rastre, un senyal de mòbil

La pista d'aquesta professora interina de 26 anys i natural de Zamora es va perdre a nou quilòmetres al nord d'El Campillo, dimecres passat. Aquest és l'últim lloc on les antenes repetidores de telefonia han detectat per última vegada el senyal del seu telèfon mòbil.

La noia s'havia traslladat a aquesta localitat feina només unes setmanes, després que el 4 de desembre s'incorporés a la plantilla de l'Institut d'Ensenyament Secundari (IES) Vázquez Díaz de Nerva, un poble de la zona, per cobrir una vacant de l'especialitat de plàstica.

Segons les indagacions, dimecres a la tarda la jove hauria abandonat casa seva vestida amb roba esportiva, i des d'aleshores no se'n sap res més. La família va interposar la denúncia dijous. En el dispositiu de recerca hi participen a hores d'ara diferents unitats especialitzades, com les dels submarinistes i les canines.

stats