Societat 19/03/2020

La Guàrdia Civil intensifica els controls de carretera a Balears per evitar desplaçaments de cap de setmana

Els agents volen evitar que la població es traslladi a les segones residències

Ara Balears
2 min
La Guàrdia Civil en una imatge d'arxiu

PalmaLa Guàrdia Civil ha incrementat a partir d’aquest dijous els controls de vigilàncies de les carreteres de les Illes Balears per evitar que la població es desplaci durant el cap de setmana a les segones residències. Els agents es col·locaran en punts estratègics, en rotondes i als accessos de diferents localitats, entre divendres i diumenge, per tal que es compleixin totes les restriccions acordades pel Reial Decret 463/2020.

La Delegació del govern a les Balears, en un comunicat, ha aprofitat per recordar que no estan permesos els desplaçaments a segones residències, excepte en casos excepcionals, i que els trajectes en vehicle particular s’han de fer de manera individual. Només es permet als conductors dur un acompanyant quan aquest és una persona gran, una persona amb discapacitat o un menor d’edat. També és possible anar amb una segona persona al vehicle quan hi hagi una causa justificada, com ara per motius de treball.

Cal recordar que, d'acord amb el decret publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), només es pot sortir al carrer en aquests casos:

1. Adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.

2. Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.

3. Desplaçament al lloc de treball per efectuar-hi prestacions laborals, professionals o empresarials.

4. Retorn al lloc de residència habitual.

5. Assistència i cura de persones grans, menors, dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables.

6. Desplaçaments a entitats financeres.

7. Per causa de força major o situació de necessitat.

8. Qualsevol altra activitat de naturalesa anàloga justificada.

9. Personal estranger acreditat com a membre de les missions diplomàtiques, oficines consulars i organismes internacionals.

Així, tothom que no respecti les mesures de quarantena podrà rebre una sanció per incompliment. Segons la Llei Orgànica 4/2015 de protecció de la seguretat ciutadana, poden suposar multes de 600 a 30.000 euros.

Els agents de la Policia Local també han començat aquest dijous a fer controls de trànsit a diversos punts de Palma per controlar el moviment dels ciutadans. Un dels punts és a l'avinguda Comte de Sallent, en direcció a la mar. Ha suposat el control de vehicles que circulaven per la zona, però aquest dijous horabaixa la flota de cotxes ha estat molt baixa.

stats