Societat 04/10/2021

Gual de Torrella declara al jutjat com a investigat pel cas Ports

L'expresident de l'Autoritat Portuària de les Balears ha passat tres hores davant el jutge per un presumpte delicte de corrupció

ARA Balears
1 min
L'expresident de l'APB, Joan Gual de Torrella.

PalmaL'expresident de l'Autoritat Portuària de les Illes Balears (APB), Joan Gual de Torrella, ha comparegut aquest dilluns al jutjat d'Instrucció número 3 de Palma com a investigat per l'anomenat cas Ports. Gual de Torrella ha declarat davant el jutge durant prop de tres hores per un presumpte delicte de corrupció relacionat amb el concurs de la gestió d'amarradors al port de Maó.

L'excap de l'APB ha declarat des de les 9.45 fins passades les 12.30 hores. Després d'ell, ha declarat davant el jutge l'exdirector de l'Autoritat, Juan Carlos Plaza. Dimecres serà el torn de la cap de l'advocacia de l'Estat a les Balears, Dolors Ripoll, que també està citada.

La Guàrdia Civil va arrestar Gual de Torrella el 24 de juliol de 2020 amb quatre directius més de l'APB en un operatiu d'Anticorrupció i va quedar en llibertat provisional unes hores més tard. Finalment, el varen destituir com a president a conseqüència d'aquesta investigació i l'expresident del Govern balear, Francesc Antich, el va substituir.

La peça Maó-ASMEN afecta la presumpta manipulació del concurs de gestió d'amarradors al port de Maó. Aquesta peça es va incoar arran d'una querella que va presentar la Fiscalia Anticorrupció. La interlocutòria de la jutgessa xifrava en uns 300.000 euros el perjudici econòmic per a l'administració portuària per la suposada manipulació d'aquest concurs, que es va fer el 2017.

stats