Societat 11/06/2021

El Govern vol tancar les platges durant la revetla de Sant Joan

S'està preparant un decret per tal d'evitar les aglomeracions

ARA Balears
2 min
Sant Joan dona el tret de sortida a les festes d’estiu

PalmaEl Govern de les Illes Balears es prepara jurídicament per poder prohibir l'accés a les platges de l'Arxipèlag a partir de les 22 hores (i durant tota la matinada) del pròxim 23 de juny, durant la revetla de Sant Joan, amb l'objectiu d'evitar les aglomeracions. Segons ha avançat Diario de Mallorca i ha explicat el president de la Federació d'Entitats de Balears (FELIB), Antoni Salas, a l'ARA Balears, l'Executiu emetrà un decret per tal que els agents dels cossos i forces de seguretat puguin vetar l'accés a les platges dels municipis costaners de l'Arxipèlag.

El president de la FELIB ha explicat que durant la reunió s'acordà aquesta mesura, tot i que ha matisat que el Govern encara treballa en l'elaboració del decret. "Nosaltres encara no hem rebut cap esborrany, ni res". A més, tot i remarcar que el contingut del decret "el prepara" l'Executiu, Salas ha destacat que des de la federació també hi participen activament i alguns ajuntaments i batles de l'Arxipèlag ja han transmès alguns consells i suggeriments al Govern per tal de garantir que amb aquest decret es podrà garantir la seguretat sanitària i els agents comptaran amb l'eina necessària per prohibir l'accés a les platges durant la nit de la revetla de Sant Joan.

Durant la reunió s'acordà també el retorn de les festes patronals dels municipis de les Illes Balears. Els municipis de les Balears podrien tornar a celebrar les festes patronals, amb mesures específiques i seguint limitacions i recomanacions per prevenir l'expansió del coronavirus, a partir de juliol. Cada municipi marcarà les restriccions que consideri oportunes i les mesures amb què es duran a terme les festes dependran, en gran part, dels resultats obtinguts a les proves pilot de dia 25 de juny al Mallorca Live i a Eivissa.

Cal recordar que, continuant amb la desescalada, el Govern de les Illes Balears va anunciar la setmana passada que farà dues proves pilot paral·leles per reobrir l'oci nocturn a les Illes. Una serà al Mallorca Live Festival, al concert de Sidonie del 25 de juliol, i l'altra, a Eivissa, el mateix dia i també a un espai a l'aire lliure. Els resultats sanitaris i epidemiològics d'aquests esdeveniments marcaran la reobertura i les restriccions a imposar als establiments de l'oci nocturn de l'Arxipèlag i de les festes patronals dels municipis balears.

stats