Societat 10/06/2021

La FELIB i el Govern no descarten que es puguin celebrar festes patronals, amb limitacions, a partir de juliol

La prova pilot que es farà el 25 de juny al Mallorca Live i a Eivissa seran clau per determinar les mesures restrictives

2 min
Festes d'El Cosso de Felanitx.

PalmaEls municipis de les Balears podrien tornar a celebrar les festes patronals, amb mesures específiques i seguint limitacions i recomanacions per prevenir l'expansió del coronavirus, a partir de juliol. Així ho ha assegurat a l'ARA Balears el president de la Federació d'Entitats de Balears (FELIB), Antoni Salas, que ha recalcat que la "manera" i les "restriccions" amb què es duran a terme les festes dependran, en gran part, dels resultats obtinguts a les proves pilot de dia 25 de juny al Mallorca Live i a Eivissa. "No descartam poder celebrar les festes, sempre amb limitacions, de Sant Jaume, la Mare de Déu d'agost o la Mare de Déu de Gràcia", ha apuntat Salas.

Aquest dimecres, representants del Govern i de la FELIB varen mantenir una reunió per tractar el nou pla de desescalada quant a fires i festes patronals. En aquest sentit, Salas ha subratllat que "de moment no ens queda més remei que programar actes de caràcter cultural. Durant l'estiu ens podem trobar diferents situacions. Cada municipi haurà de decidir quins tipus de celebracions es fan, sempre amb mesures restrictives".

Segons les conclusions de la trobada entre Govern i ajuntaments, els municipis podran programar actes, de manera preferent en exteriors o ben ventilats, amb l'ús de la mascareta obligatori i amb distància de seguretat. Els organitzadors hauran de tenir en compte les indicacions d'aforament i d'horari de finalització de les activitats dictades pel Govern. A més, les activitats es duran a terme en llocs descentralitzats i on es puguin controlar els aforaments. De la mateixa manera, es recomana evitar sopars a la fresca, on la gent consumeixi en grup.

Salas ha indicat que "no convé utilitzar la paraula 'festes' al conjunt d'activitats que es faran", i ha assenyalat que "no es farà difusió en xarxes socials més enllà del propi municipi, per no fer efecte crida a gent d'altres zones". Amb tot i això, el president de la FELIB ha recalcat que "s'hauran d'evitar aglomeracions i activitats sense protocol fins que es doni per extingida la pandèmia".

A més de representants de la FELIB, en la trobada han participat la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido; el director general d'Emergències i Interior, Jaume Barceló; el gerent de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (Ibassal), Rubén Castro; el director general de Relacions Institucionals i Cooperació Local, Francesc Miralles i l'assessora tècnica per a la desescalada del Govern, Margalida Frontera.

stats