Societat 01/12/2020

El Govern encara no sap on s'invertiran els 230 milions que rebrà de l'Estat per a la transició energètica

La ministra per la Transició Ecològica, Teresa Ribera, va anunciar dilluns que les Balears rebran aquesta partida que prové dels fons europeus

K. O.
1 min
Una de les plaques instalades a la teulada de la fàbrica, subvencionades pel Govern.

PalmaEl Govern encara no sap quins projectes es podran finançar amb els 230 milions d'euros que rebran les Balears per part del govern espanyol amb l'objectiu de potenciar la transició energètica, segons han admès fonts de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius. La partida que es destinarà a les Illes prové dels fons europeus per a la recuperació, que són gestionats per l'Estat.

La ministra per la Transició Ecològica, Teresa Ribera, va anunciar aquest dilluns que les Balears rebran aquesta partida que prové dels fons europeus. Durant el fòrum sobre la transició energètica a les Balears, organitzat per Diario de Mallorca, Ribera va avançar que els 230 milions d'euros serviran per impulsar el canvi de model descarbonitzant l'econonomia.

També va recordar que el Consell de Ministres va autoritzar el 24 de desembre la segona convocatòria d'ajudes SolBal 2020, que destinarà 20,7 milions d'euros a impulsar les instal·lacions d'energia solar a les Balears. El març de 2019 es va fer la primera convocatòria d'ajudes amb un pressupost de 40 milions d'euros, la qual va beneficiar 55 projectes fotovoltaics que junts sumen una potència de 326 megawatts.

D'altra banda, el Govern s'ha compromès aquest dimarts a crear un espai on el Fòrum de la Societat Civil per a la Reconstrucció pugui enviar una proposta per "orientar" les polítiques públiques que es facin. Així ho ha confirmat el president del GOB, Amadeu Corbera, a l'ARA Balears. L'entitat ecologista és una de les 21 que conformen el Fòrum i que aquest dimarts s'han reunit amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

stats