Societat 17/10/2021

El Govern es reuneix amb sindicats i patronal per trobar solucions a la vaga de fems

Els residus continuen acumulant-se als carrers després de la tercera nit en serveis mínims

1 min
Un contenidor durant la vaga dels fems.

PalmaEl Govern finalment intervé en la vaga del servei de recollida de fems i neteja viària que afecta Mallorca i Menorca. La directora general de Treball, Virginia Abraham, es reunirà aquest diumenge horabaixa amb els representants dels sindicats i la patronal, segons han informat fonts de Comissions Obreres (CCOO) a l'ARA Balears.

Aquesta és la tercera nit que la recollida es fa en serveis mínims a Menorca i pràcticament tot Mallorca. Com a conseqüència, els carrers dels municipis s'estan omplint cada vegada de més fems. Malgrat que els ajuntaments han avisat els veïns que no treguin les bosses, alguns sí que ho han fet i els residus s'han acumulat.

Cal recordar que divendres es varen reunir en assemblea els treballadors i varen decidir refusar el preacord aconseguit amb la patronal en una assemblea en què hi va haver 148 vots a favor i 141 en contra.

Ahir, el secretari general de la Federació de l'Hàbitat de CCOO Balears, Miguel Pardo, va lamentar que no hi hagués taula de negociació "nit i dia" i va criticar que "els polítics mirin cap a un altre costat". El Partit Popular també va reclamar dissabte la intervenció de l'Executiu en el conflicte.

stats