Detecten 200 infraccions de la normativa del coronavirus en un mes gràcies a les inspeccions del Govern

Els operatius de vigilància autonòmics han fet 337 inspeccions en total

La campanya engegada pel Govern balear per controlar el compliment de la normativa del coronavirus acumula ja 337 inspeccions i 201 actes per infracció. Aquestes es troben actualment en procés d'instrucció per poder establir el grau de la infracció segons les circumstàncies reflectides en les actes i la sanció que correspondria aplicar en cada cas.

En el darrer cap de setmana d'inspeccions s'han fet un total de 80 intervencions en locals i zones d'oci nocturn i s'han detectat 48 possibles infraccions. Les actuacions les fan equips formats per inspectors autonòmics i dels consells insulars i per agents dels diferents cossos i forces de seguretat –Policia Nacional, Guàrdia Civil i policies locals.

Per illes, el primer mes dels operatius s'ha saldat amb 144 inspeccions a Mallorca, de les quals s'han derivat 115 actes aixecades; 39 inspeccions i 28 actes, a Menorca; 131 inspeccions i 42 actes, a Eivissa, i a Formentera, 23 inspeccions i 16 possibles infraccions registrades.

D'aquestes intervencions, 21 s'han detectat a Mallorca (a Palma, Algaida, ses Salines, Pollença i Santa Margalida), 12 a Menorca (a Ciutadella, es Mercadal i Sant Lluís), 35 a l'illa d'Eivissa (a Eivissa, Santa Eulària des Riu, Sant Antoni de Portmany i Sant Joan de Labritja) i 12 a Formentera.

Com a resultat de les inspeccions, els equips han aixecat 48 actes per incompliments com excedir la capacitat dels locals, no mantenir la distància de seguretat, no respectar els horaris, no emprar màscara en el cas de personal d'establiments de restauració o no informar el públic ni senyalitzar l'espai adequadament.

Concretament, s'han registrat 12 actes a Mallorca, 6 a Menorca, 23 a l'illa d'Eivissa i 7 a Formentera. La resolució dels expedients iniciats en aquestes actuacions s'emmarcarà en el Decret llei de règim sancionador per als incompliments de les normes relatives al covid-19, en vigor des del divendres 10 de juliol. Les sancions poden arribar als 600.000 euros quan es produeixin infraccions molt greus.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF