Societat 04/10/2019

El Govern prepara una llei per no sacrificar cap animal domèstic abandonat

L'objectiu és crear un marc legal per facilitar l'adopció i l'acollida temporal

Ara Balears
1 min
gat i gos

PalmaEl Govern ha anunciat aquest divendres que està elaborant una iniciativa legislativa per instaurar el sacrifici zero d'animals de companyia abandonats i fomentar l'adopció. L'objectiu és crear un marc legal per facilitar que la gent pugui adoptar i acollir temporalment a casa els animals que estan en els centres de recollida, segons ha explicat la portaveu del Govern, Pilar Costa.

Amb motiu del Dia mundial dels animals, que se celebra cada 4 d'octubre des de fa 90 anys, l'Executiu ha considerat que cal fer una passa més en la millora del benestar i la protecció de les mascotes perquè, malgrat que existeix una llei des del 1992 a les Illes Balears, l'abandonament persisteix.

Així mateix, el Consorci per a la Recuperació de Fauna de les Illes Balears (Cofib) va atendre 4.979 animals el 2018. L'entitat rep animals ferits, cries abandonades i espècies invasores des de fa 15 anys. En el cas dels exemplars ferits, si és possible, tornen a ser alliberats al medi natural. Aquest dijous el Cofib va alliberar unes 170 tortugues mediterrànies a la finca de Capocorb, ubicada a la Marina de Llucmajor.

stats