Societat 23/11/2020

El Govern es personarà com a acusació popular en el judici per la mort de Remedios Cortés

És la tercera víctima mortal de violència masclista de les Balears enguany

Ara Balears
1 min
La Policia Nacional, amb el presumpte autor dels fets.

PalmaEl Govern de les Illes Balears es personarà com a acusació popular, en nom de l'Administració de la comunitat autònoma, en el judici per la mort de Remedios Cortés, la darrera dona assassinada per violència masclista a l'Arxipèlag. Els fets varen ocórrer la nit del 3 al 4 de novembre d'enguany, quan el marit la va agredir fins a suposadament provocar-li la mort. El procediment, ara, està en mans del jutjat de violència sobre la dona número 1 de Palma.

Després d'examinar la documentació tramesa amb l'informe previ de l'Institut Balear de la Dona, la Direcció de l'Advocacia de la comunitat autònoma ha considerat procedent exercir l'acció popular com a part acusadora. L'any 2008 el Consell de Govern va adoptar un acord pel qual s'autoritzava l'Advocacia a personar-se en tots aquests judicis penals i des d'aleshores aquest és el procediment que se segueix en tots els casos de violència contra les dones en què s'hagi produït la mort o lesions greus de la víctima.

Remedios Cortés tenia 32 anys i quatre fills. És la tercera dona que ha mort enguany a les Illes Balears presumptament assassinada per la seva parella o exparella. Des de 2003, i segons les xifres oficials, 39 dones han mort a les Illes Balears víctimes de les seves parelles o exparelles.

stats