Societat 18/10/2021

El Govern es mostra a favor d'abolir la prostitució i "donar una sortida digna a les dones"

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha remarcat que "es deixarà de consumir si hi ha homes que deixen de fer-ho"

ARA Balears
1 min
Tres dones estan dretes de vora d'una carretera.

PalmaEl Govern balear s'ha mostrat a favor de la proposta que va fer aquest cap de setmana el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per abolir la prostitució. Així ho ha assegurat a Europa Press la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, que ha afegit que "s'ha de donar una sortida digna a les dones".

Garrido ha dit que a les Illes "estam completament d'acord amb la proposta, però no és suficient voler-ho fer, sinó que també s'ha de donar una sortida digna a les dones que estan exercint la prostitució". En aquest sentit, ha destacat el projecte europeu que lidera l'Executiu balear, al qual ja s'han sumat vuit comunitats autònomes i la ciutat autònoma de Melilla, que té com a objectiu ajudar les dones que volen deixar la prostitució.

Així mateix, la consellera ha remarcat que "la prostitució es deixarà de consumir si hi ha homes que deixen de fer-ho" i ha recordat que, per això, "s'ha de conscienciar la ciutadania, sobretot els joves". A més, ha dit que un dels objectius d'aquesta legislatura és que "les Balears siguin un territori lliure de turisme sexual".

"Continuam treballant per complir aquest objectiu perquè moltes vegades el turisme d'excessos va lligat al consum d'alcohol, les drogues i la prostitució", ha finalitzat.

stats