Societat 23/11/2020

El Govern limita a un màxim de sis persones les reunions socials a Menorca

L'Executiu ha pres aquesta decisió per l'augment de casos de covid-19 que hi ha hagut les darreres setmanes

Ara Balears
2 min
Fins al moment només podien oferir el servei de terrassa

PalmaEl Govern balear endureix les restriccions a Menorca per l'augment de casos de covid-19 que hi ha hagut les darreres setmanes. El principal canvi, que entrarà en vigor aquest dimarts, és que les reunions socials i familiars en espais públics o privats passen de 10 a 6 persones màxim en interiors i de 20 a 10 persones a l’exterior. L'objectiu de la mesura és abaixar l'índex de contagis per coronavirus a Menorca, situat en aquests moments en 109,29 per cada 100.000 habitants.

Així ho ha anunciat aquest dilluns la presidenta del Govern, Francina Armengol, després de reunir-se amb la presidenta del Consell de Menorca i els batles de l'illa. D'aquesta manera, es torna a la situació que hi havia abans del 10 d'octubre, quan es va decidir flexibilitzar les mesures només en aquesta illa.

Armengol ha assegurat que la decisió s'ha pres, estrictament, per motius sanitaris i recorda que les limitacions, que entraran en vigor a partir d'aquest dimarts, seran efectives "en els habitatges i els establiments restauradors". La presidenta de l'Executiu autonòmic considera que, tot i que Menorca té les millors dades sanitàries respecte de la resta d'illes, preocupa que no es redueixi la propagació del coronavirus: "Quan vàrem alleugerir les restriccions el mes de setembre no hi havia cap persona hospitalitzada i només 36 casos actius. En canvi, les tres darreres setmanes no s'ha baixat dels 100 contagis per cada 100.000 habitants".

D'altra banda, Armengol no descarta complementar la limitació del nombre de participants en les trobades socials amb altres que afectarien l'entorn de les residències geriàtriques. "Analitzarem els pròxims dies si cal prendre decisions en les entrades i sortides d'aquests equipaments", ha afirmat. Per acabar, recomana als menorquins "que surtin a l'aire lliure i aprofitin la bona climatologia per gaudir de la naturalesa i que ventilin els espais tancats".

stats