Societat 12/03/2020

El Govern elaborarà un informe sobre els efectes econòmics que pot causar el coronavirus en el sector industrial

La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius reactiva el Consell de la Indústria per presentar nous ajuts per a les empreses afectades

Ara Balears
2 min
Polígon industrial de Son Castelló / ISAAC BUJ

PalmaUn informe del Govern analitzarà els riscos i efectes que pot ocasionar la crisi del coronavirus en el sector industrial de les Balears. Aquesta serà una de les primeres accions per part de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, que aquest dijous ha decidit reactivar el Consell de la Indústria, inactiu des del maig del 2019, per elaborar aquest document i presentar nous ajuts per a les empreses afectades.

Amb aquest òrgan consultiu es pretén fomentar i donar resposta a les necessitats actuals del sector industrial de les Illes. En un comunicat, la Conselleria ha explicat que és imprescindible donar suport a les inversions de la indústria local i contribuir a la planificació estratègica del creixement productiu de les Illes per tal de poder fer front a les amenaces comercials que poden causar una crisi global.

"S'ha d'actuar de manera immediata i fer una passa cap a un nou model més diversificat i més productiu en l'àmbit local" que garanteixi "seguretat i estabilitat", segons ha indicat el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes.

En aquest sentit es pretén posar en valor els serveis públics i la diversificació del model econòmic i productiu. Les ajudes estan dirigides a subvencionar línies de modernització i digitalització de les empreses, així com a augmentar d'un 30% a un 50% el percentatge destinat a projectes.

El Consell de la Indústria serà l'òrgan encarregat de presentar els nous ajuts que es destinaran a aquest sector i suposen un increment d'un milió d'euros per a les partides pressupostàries destinades a subvencions per a l’any 2020. Cal destacar que aquesta partida s'uneix a la convocatòria de subvencions ja existent per a l'eficiència energètica del sector industrial.

stats