Societat 17/05/2021

El Govern destina més de sis milions d'euros al programa SOIB Dona per a l'exercici de 2021

La iniciativa beneficiarà devers 300 dones, que tindran assegurat un contracte de feina d'un any

ARA Balears
2 min
El SOIB finança la contractació de dones per un període d'un any a jornada completa.

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns la nova convocatòria de subvencions per fomentar la contractació de dones víctimes de violència masclista en projectes d'inserció laboral. SOIB Dona 2021 disposarà d'un pressupost de 6.350.000 euros amb fons provinents del Pacte d'Estat contra la violència de gènere (Ministeri d'Igualtat), de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals (Ministeri de Treball i Economia Social) i del Fons Social Europeu, Programa Operatiu de les Balears 2014-2020. La iniciativa beneficiarà prop de 300 dones, que tindran assegurat un contracte de feina d'un any.

L'Executiu ha destacat que l'objecte d'aquestes ajudes és finançar els costs salarials totals, així com els costs derivats de les accions complementàries, en la contractació de dones víctimes de violència masclista a càrrec d'entitats locals, entitats sense ànim de lucre, entitats del sector públic instrumental de la CAIB i associacions empresarials i sindicals.

El SOIB finança la contractació de dones per un període d'un any a jornada completa. Les entitats poden programar accions complementàries lligades a les funcions del lloc de feina i encaminades al coneixement d'eines informàtiques, a l'atenció al públic, als idiomes o a l'obtenció de carnets professionals relacionats amb la feina que han de fer, entre d'altres, ha apuntat el Govern.

A més de les contractacions, les beneficiàries del programa tenen el suport permanent de la xarxa de tutores de violència masclista del SOIB, un servei d'acompanyament que atén al voltant de 500 dones cada any i que treballa de manera coordinada amb la resta de serveis d'atenció a víctimes de violència masclista. En el primer quadrimestre de 2021 n'ha atès 325. Per illes, ha atès 280 dones a Mallorca, 37 a Menorca i 8 a Eivissa i Formentera.

Del SOIB Dona 2020-2021, que encara està en execució, se n'han beneficiat 81 dones i hi han participat 24 entitats. Des que es va implantar el 2018, aquest programa ha facilitat dotze mesos de feina a gairebé 450 dones en entitats de totes les Balears.

stats