Societat 02/09/2021

El Govern denuncia un home per pescar dos anfossos en una reserva protegida de Formentera

La multa podria arribar a 30.000 euros, perquè, a més, les captures eren més petites de la talla reglamentària

ARA Balears
1 min
Un dels anfossos capturats il·legalment.

PalmaEls agents d'inspecció pesquera de la Direcció General de Pesca i Medi Marí del Govern han estès una acta de denúncia, interposada pel guardapesques, per la captura d'anfossos per sota de la talla reglamentària a la Reserva Marina de la Punta de la Creu, a Formentera.

Els controladors de l'espai protegit varen enxampar un bussejador que havia pescat dos exemplars malgrat estar absolutament prohibit. La infracció és considerada com a greu i pot suposar una multa de fins a 30.000 euros, segons ha informat la Conselleria aquest dijous en un comunicat.

Els agents del Servei de Recursos Marins han estès vuit actes de denúncia a l'agost contra pescadors professionals i recreatius per haver pescat en reserves marines de les Balears. Al mateix espai protegit de la Creu, dos dies abans es va posar un denúncia per pescar amb curricà sense autorització i emprant un peix viu.

A la Reserva Marina dels Freus d'Eivissa i Formentera es va estendre una altra acta de denúncia el 13 d'agost per pesca submarina; i una altra dia 21, a la Reserva Marina del Freu de la Dragonera pel mateix motiu.

A les reserves marines del Llevant i del Migjorn de Mallorca, com també a la de la Badia de Palma, els guardapesques i inspectors de Pesca varen denunciar diverses persones per infringir la normativa de pesca.

stats