Societat 19/02/2021

El Govern demanarà a l'Estat un sistema de control d'espècies exòtiques als ports i aeroports

La lluita contra la proliferació de serps invasores és un dels problemes ambientals que comparteixen ambdós arxipèlags

Ara Balears
1 min
10 de les espècies invasores més nocives per a la biodiversitat

El Govern de les Balears i les Canàries demanaran conjuntament a l'Estat que posi en marxa un sistema per controlar espècies exòtiques als ports i aeroports, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient en un comunicat aquest divendres.

La lluita contra la proliferació de serps invasores és un dels problemes ambientals que comparteixen ambdós arxipèlags. El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, s'ha reunit telemàticament amb el conseller canari de Transició Ecològica, Lluita contra el canvi climàtic i Planificació territorial, José Antonio Valbuena.

Els dos governs autonòmics també han coincidit en el traspàs de competències en matèria de costes, un procés que ja està en marxa. Tant Mir com Valbuena han destacat que cal reiterar a l'Estat que tingui en compte la singularitat dels territoris insulars per definir les condicions del traspàs.

Els dos consellers han analitzat les possibilitats ambientals que oferiria l'adhesió dels dos arxipèlags al projecte Corredor Biològic Mundial. Les Canàries s'han convertit recentment en el "quilòmetre zero" per la seva situació estratègica i la seva riquesa biològica i perquè tenen un dels santuaris de cetacis més importants d'Europa, segons ha informat la Conselleria.

stats