Societat 04/03/2022

El Govern anima les dones perquè el 8-M "l'onada feminista torni als carrers més forta que mai"

La consellera de Presidència, Mercedes Garrido, ha fet una crida per "tornar als carrers i recuperar la força" el proper Dia internacional de la dona

2 min
Pancartes a la manifestació del 8M del 2020.

Palma"És un 8-M de retrobament, feim una crida a tothom. És hora que l'onada feminista torni als carrers més forta que mai". En les paraules d'ànims de la consellera de Presidència, Igualtat i Funció Pública, Mercedes Garrido, d'aquest divendres dematí ha quedat palès que la pandèmia a la fi ha deixat de ser un entrebanc per reivindicar de manera massiva el Dia internacional de la dona, el proper dimarts.

Després de la contenció que va marcar aquesta data els dos anys anteriors, Garrido ha animat a "tornar als carrers i recuperar la força que les dones han demostrat els darrers anys" i ha convidat tothom a participar en les activitats programades. Els principals actes del 8 de març seran el de les 12 h, una concentració convocada pels sindicats, i el de les 19 h, una manifestació organitzada pel Moviment Feminista de Mallorca.

En la presentació dels actes relacionats amb el 8-M, la consellera ha posat l'èmfasi especialment en un dels principals reptes de la lluita feminista, la bretxa salarial, atès que "les crisis afecten més les dones". "La bretxa salarial ha davallat als nivells més baixos d'ençà que es tenen registres, gràcies a la pujada del Salari Mínim Interprofessional, perquè un 70% de les més de tres milions de persones que el cobren són dones", ha argumentat la titular d'Igualtat.

Cartell informatiu.

A més, com a bona notícia, Garrido ha subratllat que les dades del quart trimestre del 2021 revelen que "la taxa d'ocupació femenina ha augmentat un 4,15% respecte del mateix període del 2020". En aquest sentit, ha assegurat que els objectius del Govern són "més feina i de més qualitat per a les dones".

Reconeixement a les Kellys i les dimònies

Amb motiu del 8-M, enguany l'Institut Balear de la Dona reconeixerà tres col·lectius, en un acte que es farà demà dissabte, a les 20 hores, al teatre Principal d'Inca, i que anirà acompanyat d'un concert simfònic a càrrec de Marala. Les guardonades seran les Kellys; les dimònies, cossieres i madones de festa, i l'Associació de Futbol per la Igualtat. "Totes són un referent en el qual la societat balear es pot emmirallar per la funció social que fan", ha expressat la consellera.

Una altra activitat per commemorar el Dia Internacional de la Dona serà l'exposició de Diana Raznovich el 14 de març, a l'Estació Intermodal de Palma, sota els títols Negar la violència masclista és bastant violent i Petits gests amb importància. A més a més, el 16 de març tindrà lloc el concert de Toñi Requena i Mavic al Centre Penitenciari de Mallorca, i el 23 de març, al Museu de Menorca; el 30 de març es farà la conferència de Gemma Lienas Massot La fragilitat dels drets, autobiografia d'una generació de dones, i, finalment, el mes d'abril, la presentació dels estudis finançats mitjançant les convocatòries de l'IBDona.

stats