Societat 02/03/2022

La manifestació central del 8-M a Palma serà a les 19 h a la plaça d'Espanya

El Moviment Feminista de Mallorca ha convocat l'acte sota el lema 'Juntes som i serem imparables'

2 min
Cartell de la manifestació del 8M 2022.

PalmaEl Moviment Feminista de Mallorca ha convocat la manifestació central del 8-M a Palma per a dimarts que ve a les 19 h a la plaça d'Espanya. Enguany l'acte es recupera amb normalitat sota el lema 'Juntes som i serem imparables'. "Volem posar l'èmfasi en la sororitat i la necessitat de les grans lluites feministes, que continuarem perseguint incansables i imparables", han declarat les portaveus del Moviment Cécile Parra i Maria José Busquets.

A banda de la manifestació del Dia internacional de la dona, el Moviment Feminista de Mallorca ha programat altres esdeveniments durant el mes de març. El primer serà dissabte dia 5 de les 12 a les 13 h, en què s'inaugurarà la Biblioteca de Textos Feministes i, a continuació, es farà un vermut. Serà al local de l'Associació de Dones per la Salut de les Illes Balears (ADIBS), devora la plaça del 8 de Març de Palma. També per a dissabte dia 5 a Palma s'ha organitzat a les 11 h una ruta per la memòria feminista antifeixista, que recordarà les dones represaliades durant el franquisme.

8-M a la Part Forana

Per la seva banda, les entitats de la Part Forana han organitzat diversos actes. El col·lectiu de Dones de Llevant ha convocat per a dijous dia 3 a les 20 h una lectura de textos de Maria Antònia Oliver, en què es farà un homenatge pòstum a l'escriptora i poetessa. Serà a la Institució Pública Antoni Maria Alcover. A més, dissabte 5 es farà la Fira de les Dones de Manacor al claustre de Sant Vicenç Ferrer durant tot el dia.

Així mateix, a Alaró han programat un acte del projecte Teixit de Sororitat per a diumenge 6 de març, i per a divendres dia 18 a les 19 h, un homenatge a Maria Antònia Oliver. A Capdepera, pel 8-M faran una diada a la plaça d'Orient amb exposicions, música en viu i contacontes, mentre que a Artà dissabte dia 5 faran una pintada per la igualtat a la plaça del Conqueridor. Cal tenir en compte que hi ha més esdeveniments previstos als municipis de Mallorca, que cada ajuntament anirà anunciant a través de les xarxes socials.

stats