Societat 04/03/2020

El Govern allibera dos voltors a la finca pública de Binifaldó

Els rapinyaires han estat tractats pels tècnics del Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (Cofib)

Ara Balears
1 min
Un dels voltors negres alliberat

PalmaDos voltors, un lleonat i l'altre negre, han estat alliberats aquest dimecres a la finca pública de Binifaldó després d'haver estat tractats per diversos mals pel personal del Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (Cofib), segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient en un comunicat.

Els dos rapinyaires han estat alliberats amb uns transmissors col·locats per investigadors del CSIC que permetran al Servei de Protecció d'Espècies de la Conselleria saber com s'adapten al medi i quins són els seus moviments. El voltor lleonat (Gyps fulvus) feia més de dos anys que era al Cofib després que un agent de Medi Ambient el trobàs en mal estat al municipi d'Escorca. L'animal tenia greus problemes en el plomatge i només es podia recuperar amb el temps, quan fes el canvi de plomes de manera natural. Per això va ser traslladat a la Fundació per a la Vida Silvestre Mediterrània fins que va completar aquest procés.

El voltor negre (Aegypius monachus), en canvi, va ser trobat ferit el passat 26 de novembre per agents de Medi Ambient i policies locals a Pollença. Dos tècnics del Cofib amb l'ajuda del personal de l'hotel Can Guillo varen capturar l'ocell, que sofria un traumatisme cranioencefàlic greu amb simptomatologia nerviosa i ceguesa parcial. Després d'un tractament intensiu de 20 dies a l'UVI del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre del Cofib, i un temps de rehabilitació de dos mesos i mig en una gàbia on podia volar, l'animal s'ha pogut recuperar.

stats