Societat 20/07/2023

El Govern, disposat a convocar la Mesa de Diàleg Social "tantes vegades com faci falta"

La presidenta del Govern, Marga Prohens, i el conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, han rebut representants de la CAEB, PIMEB, UGT i CCOO

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern, Marga Prohens, el conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenzde San Pedro, i la sotssecretària general i secretària de Polítiques Socials i Igualtat d'UGT Balears, Francisca Garí.

PalmaEl conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha assegurat que el Govern vol "estendre la mà" als agents del diàleg social per "convocar la Taula de Diàleg Social les vegades que faci falta". Ha fet aquestes declaracions en acabar les audiències de la presidenta del Govern, Marga Prohens, amb la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), la Federació de la Petita i Mitjana empresa de Balears (PIMEB) i els sindicats CCOO i UGT, aquest dijous al Consolat de Mar.

El conseller ha assenyalat que "l'eix central és potenciar i impulsar la Taula de Diàleg Social", un tema que ha qualificat de "transversal" i que servirà per "impulsar la formació professional, la igualtat i la conciliació entre la vida familiar i laboral, entre altres qüestions".

Per la seva banda, la presidenta del Govern, Marga Prohens, s'ha compromès amb UGT Balears a "respectar el diàleg social" i a garantir el compliment dels acords signats amb l'Executiu d'Armengol, segons ha apuntat la subsecretària general i secretària de Polítiques Socials i Igualtat del sindicat a les Balears, Francisca Garí.

UGT espera que "no es retrocedeixi en drets"

Garí ha valorat "positivament" la reunió mantinguda amb Prohens i el conseller Sáez de San Pedro. Segons ha explicat, UGT espera que "es continuïn respectant el diàleg social i els acords vigents", un fet al qual Prohens s'ha compromès. Per altra banda, el sindicat ha demanat a la presidenta que "no es retrocedeixi en drets". Sobre aquesta qüestió, Prohens "ha assegurat que no succeirà", segons ha afirmat Garí.

En el marc de la trobada, també s'han tractat temes com el turisme, la situació dels funcionaris, la carrera professional, l'empresa privada i la indústria. Sobre aquest darrer punt, la subsecretària general d'UGT ha destacat que "hi ha molta feina" per fer en la indústria nàutica i ha demanat al Govern "més inspeccions en el sector de la construcció". UGT també ha mostrat desacord que les conselleries de Medi Ambient, Igualtat o Política Lingüística "quedin diluïdes o s'eliminin" de l'organigrama del Govern. Però Prohens ha assegurat, segons ha dit Garí, que està "molt interessada en aquests temes, que es continuaran fent polítiques d'igualtat, contra el canvi climàtic, de medi ambient i que es tindrà en compte la llengua".

La CAEB ofereix els seus "coneixements i experiència"

La presidenta de CAEB, Carmen Planas, ha reafirmat la seva aposta per un "diàleg social real". "Creim en el diàleg i la negociació col·lectiva com a claus per al desenvolupament econòmic i social de Balears. La negociació entre empresaris i sindicats és la clau per al manteniment de l'estabilitat de l'activitat econòmica. L'Administració Pública ha de fomentar aquest clima de diàleg, evitant la interferència política", ha dit.

Planas també ha estès la mà al Govern per oferir "els coneixements i experiència" de la CAEB en la solució als problemes d'habitatge, mobilitat, indústria o energia. Per això, ha posat com a exemple l'aportació de l'Oficina de Projectes Europeus de la CAEB. "Els fons europeus han d'arribar a les empreses potenciant les convocatòries àgils i que realment aconsegueixin la transformació productiva de la nostra economia", ha considerat Planas.

stats