La junta de govern de Cort nomena 9 coordinadors generals i 16 directors generals

Alberto Jarabo, portaveu de l'equip, ha anunciat la voluntat de "posar en marxa els policies de barri"

La nova junta de govern de l'Ajuntament de Palma ha nomenat aquest dimecres "9 coordinadors generals i 16 directors generals", i n'ha deixat un i deu de pendents, respectivament. El portaveu municipal, Alberto Jarabo, ha anunciat, entre altres iniciatives, la voluntat de Cort d'augmentar el nombre d'efectius policials i de tornar a posar en marxa la policia de barris.

Segons Jarabo, "la majoria dels que no han continuat amb el seu càrrec ho han fet de manera voluntària". Des de l'Ajuntament, atribueixen aquest augment de càrrecs a "la manca de personal" i diuen que s'havia "eliminat durant el mandat d'Isern". El portaveu afirma que els tres partits coincideixen que hi va haver "una intenció d'enderrocar els serveis públics".

Aquesta tasca de tornar a l'organigrama anterior a la crisi es va començar la legislatura passada, amb la contractació de 206 funcionaris nous. El nou Govern pren el relleu i se centra ara en l'augment dels alts càrrecs amb la creació de vuit noves direccions generals i una nova coordinació general.

Policies de barri

Amb motiu d'aquest anunci, Jarabo ha respost a altres qüestions, com la demanda d'augmentar el nombre d'efectius policials. El portaveu ha assegurat que l'Ajuntament té la "voluntat d'incrementar el nombre d'efectius i de tornar a posar en marxa la policia de barris".

Malgrat això, reconeix que seria necessària la modificació de la llei Montoro, que impedeix actualment la contractació d'agents. "Esperem que en els pròxims mesos se'n pugui debatre la derogació", ha declarat. De moment, el Govern valora les diverses fórmules possibles i descarta qualsevol alternativa privada, com va proposar la setmana passada Vox.

Les terrasses de la Llonja i Santa Catalina

Jarabo ha parlat també de la darrera Ordenança d'Ocupació d'Espais Públics. El portaveu ha confirmat que l'Ajuntament preveu mantenir-la, però que n'"avaluaran" les conseqüències, en referència a algune s queixes rebudes des del sector de la restauració.

En concret, les zones on la normativa no ha estat ben rebuda ha estat a la Llonja i Santa Catalina, on els horaris i dimensions de les terrasses han provocat descontentament. Tot i això, Jarabo ha dit que "és molt difícil modificar una ordenança que va veure la llum després d'un llarguíssim període de negociació".

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF