Societat 16/06/2020

El Govern demanarà a Madrid 12 vols internacionals més per al mes de juny

Aquestes noves operacions permetrien l'arribada de 2.800 turistes més durant la primera setmana del pla pilot

Ara Balears
1 min
Turistes a l'aeroport de Son Sant Joan

PalmaEl Govern demanarà a Madrid que aprovi 12 noves operacions aèries durant els pròxims dies, totes amb Mallorca, i estaran operades per les companyies Eurowings, Lufthansa i TUI. D'aquesta manera, arribarien a les Balears 2.800 turistes més, que, sumats als 1.500 que ja estaven autoritzats, deixarien una xifra total de 4.000 visitants durant la primera setmana del pla pilot, segons ha informat la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball en una nota.

El Govern apunta que l'arribada dels nous turistes seria escalonada, ja que així se'n facilitaria el control per part de les autoritats, i també s'evitaria qualsevol contratemps que pogués posar en perill l'experiència. Pel que fa a aquesta setmana, n'hi ha sis de programats a Mallorca i un a Eivissa.

Aquest ha estat un dels temes que ha tractat aquest dimarts el Comitè de Seguiment del Pla Pilot de Turisme a les Illes Balears, que s'ha reunit per valorar-ne els primers resultats. Aquest comitè es reunirà cada dos dies. Està format per representants del Ministeri de Sanitat, de la Secretaria d'Estat de Turisme, d'Aena, del Ministeri d'Afers Exteriors, de la Unió Europea i Cooperació i dels òrgans competents en matèria de seguretat i turisme de les Illes Balears.

En concret, el comitè ha revisat el nombre de turistes que aquest dilluns varen arribar a l'Arxipèlag amb el pla pilot, els controls que s'han fet i la informació que s'ha proporcionat als turistes tant a la seva arribada com a la sortida del seu país d'origen.

stats