Societat 10/08/2022

Gómez admet que l'administració de la vacuna de verola del mico està sent "lenta"

En dues setmanes s'han administrat 18 de les 95 dosis que han arribat a l'Arxipèlag

ARA Balears
1 min
Dosi de la vacuna contra la Verola del mico

PalmasLa consellera de Salut, Patricia Gómez, ha reconegut aquest dimecres que l'administració de les vacunes contra la verola de mico està sent "lenta" a les Illes Balears i el motiu és que "no és fàcil detectar els contactes estrets" d'alguns malalts.

En declaracions als mitjans, recollides per Europa Press, ha explicat que fins ara s'han inoculat 18 dosis de les 95 que varen arribar a l'Arxipèlag dia 29 de juny i aquest dimecres estan citades altres 10 persones a Eivissa. Si tots acudeixen i es vacunen, hi haurà 28 persones vacunades a finals de setmana.

Des que es va declarar l'alerta sanitària, la Conselleria de Salut ha comptabilitzat 134 casos de verola de mico. Les dades, però, corresponen a la setmana passada, ja que s'actualitzen cada dijous. Amb les dades registrades fins ara, es pot veure com les Illes han triplicat els casos en un mes.

La cap del Departament de Salut ha remarcat "la importància" d'incidir en la prevenció, com evitar les pràctiques sexuals de risc, així com anar a qualsevol centre sanitari si hi ha sospita de patir aquesta malaltia. Segons les pautes del Ministeri de Sanitat, es pot administrar com a mesura preventiva o a posteriori si ha estat contacte estret d'algun malalt.

stats